Kunstproject groep 7 en 8 in Diepenheim
In de maanden januari en februari doen alle leerlingen in groep 7 en 8 van de basisscholen in Hof van Twente mee aan een bijzonder kunstproject.
Stichting CuBaHof (Culturele Basisvorming Hof van Twente) en Marianne Jonkhans organiseren dit project gezamenlijk naar aanleiding van de tentoonstelling VORTEX van Bettina Krieg in Drawing Centre Diepenheim.
Op dinsdag 21 en woensdag 22 januari was het de beurt aan groep 7 en 8 van De Wiekslag. Tijdens de workshops bezochten de leerlingen eerst de tentoonstelling van Bettina Krieg. Deze kunstenares vormt door middel van duizenden inktlijnen een beeld waarin zij nieuwe werelden creëert. Dit idee stond ook centraal in de workshop voor de leerlingen.
Tijdens het bezichtigen van expositie kregen zij een korte inhoudelijke toelichting. Vervolgens gingen de kinderen onder leiding van Marianne Jonkhans zelf aan de slag in het Ottenhuis. De werkwijze van Krieg diende daarbij als inspiratiebron: er werd direct met dunne en dikke zwarte stiften getekend.
De kinderen hebben gewerkt aan grote gezamenlijke kunstwerken, waarbij ze samen een nieuwe wereld mochten scheppen. Ieder kind tekende een klein stukje van het werk, waardoor uiteindelijk een gezamenlijk eindresultaat zal ontstaan.
Van 7 t/m 10 maart zullen de werken van de kinderen te zien zijn in een heuse tentoonstelling in Drawing Centre Diepenheim. Hierin kunnen zij met hun ouders, familie en andere belangstellenden hun eigen kunstwerken bewonderen.
De opening van de tentoonstelling zal plaatsvinden op 7 maart om 16:00, Drawing Centre Diepenheim, Kuimgaarden 1.
Adresgegevens

OBS de Whee-Wiekslag

Kievitstraat 67
7471EL Goor

T 0547-273004
E info@wiekslaggoor.nl